Jag delar Carin Jämtins oro!

Den positiva trend vi sett i Bostadsförmedlingen är bruten, i och med borgarnas politik. Fler bostadsrätter och färre hyresrätter innebär att bostadskön i Stockholm växer. Det vi ser är en borgerlig bostadsslakt. Jag älskar att hyra, men har all respekt för de som vill köpa en bostad. En bostadspolitik som gynnar såväl bostadsrätter som hyresrätter, det vill säga blandade upplåtelseformer, är något jag hoppas på i framtiden. Den bostadspolitiken kommer inte att komma från borgarna. Jag hoppas att socialdemokraterna tar del av SSU:s bostadsrapport - Bostad. Det svenska mångfaldshemmet. I och med nya miljonprogram, kan man även (i viss mån) bygga bort segregation.
-
SvD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kollar på din statistik, ser hur mycket bostadskön ökad under sossarnas tid vid makten, undrar hur du tänker om om "bostadslakten" och undrar hur det kommer sig att sossar är så oärliga till och med när dom har statistiken framför sig.

Fattar inte hur bostadskön har ökat kan ökat så mycket under sossarnas tid, och dom fortfarande inte tar ansvar den politiken dom fört. Det här är en av många orsaker till att jag inte röstat någonsin på sossarna.

Sen har vi andra orsaker som kan ligga bakom köns ökning. Jag stod i kön när jag hade bostad för att jag ville ha en närmare stan, så för mig är det självklart att problemet ligger i den orörliga bostadsmarknaden.

Myckt fler människor flyttar in i Stockholm än vad staden klarar av. Det vore bättre om vi hade en buy-to-let kultur som finns i Storbritannien. Om det vore så, så skulle det viktigaste vara att det byggdes lägenheter istället för att det måste vara hyresrätter.

Men, tyvärr så kommer det en lågkonjunktur snart och då gäller det att vara försiktig med förändringar.

Ägarlägenheterna är ett jäkligt bra förslag som sossarna utrett flera gånger tidigare. Nu med draghjälp av högern så kanske dom vågar. Går det fel så kan dom ju alltid skylla på högern som vanligt.

Hej och hå.

Alexandra Einerstam sa...

Guuuuu.... kom ut ur oppositionsgarderoben! Nu är det borgarna som styr!