Det blåser äckliga vindar i Europa

Det som vi fasat över, kommer troligtvis att hända. Efter EU-valet 2009 kommer en av platserna i EU:s parlament att övertas av en sverigdemokrat. Han (ja, jag är övertygad om att det är en han) kommer att sitta där tillsammans med företrädare för dansk folkeparti och ultranationalister från Italien (läs tidigare inlägg om Italien här) och plötsligt kommer han att vara parlamentariker. I och med denna plats, bereds vägen till riksdagen. Lyckade resultat i kyrkovalet och EU-valet innebär klirr i kassan och dessa pengar kommer att användas till ett enda syfte - att passera 4%-spärren i riksdagen.
-
Propagandamaskineriet dras igång och tro inte att de är dumma och inte förstår vikten av propaganda. Det har några bloggare fått erfara när de skrivit om sverigedemokrater och andra högerextremister. Plötsligt fylls kommentatorsfälten med inlägg från dessa mörkermän. Flygbladen, som de delar ut, spär på folks rädsla och okunskap.
-
Vi måste bemöta dessa mörkermän. Bara för att vi blundar och ignorerar dessa, försvinner de inte, de snarare växer sig starkare. Vi måste ta striden med sverigedemokraterna!
-
Hur ska vi få medborgarna att gå och rösta i kyrkovalet och EU-valet? Hur skall vi få soffliggarna att inse att lågt valdeltagande gynnar dessa små, obskyra grupperingar?
-
Victor Bernhardtz har skrivit en bra krönika i Dagens Arena om samma ämne - Muslimer, flator och abortpiller.

1 kommentar:

Anonym sa...

På vilket sätt menar du att det Israelvänliga, demokratiska, fredliga, lagliga, invandringskritiska, icke-extrema och värdekonservativa mittenpartiet Sverigedemokraterna är "högerextremt"? Är inte det lika märkligt eftersom de tog flest väljare netto från ditt parti, socialdemokraterna, i valet 2006?

De som är "mörkermän" är väl snarare du och ditt parti. Det är ni som inte vill ta debatten med sd. Inte ens nu vill ni göra det. Ni vill förtala oss bakom ryggen inför våra och/eller era väljare. Vem glömmer inte vad dina kolleger Monika Rydin, Göran Persson och Laila Freivalds har gjort?

http://www.sr.se/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=1664665
http://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%A4ngningen_av_Sverigedemokraternas_webbsidor_2006
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=602477

"Det ringde på telefonen under förberedelserna för söndagskvällens direktsändning av 'Agenda'. Den dåvarande statsministerns närmaste man, Jan Larsson, hörde av sig för att meddela att regeringen var oroad över innehållet i det program som jag och mina kolleger arbetade med.

Till sändningen (den 5 maj 2002) hade vi bjudit in folkpartiets Lars Leijonborg och sverigedemokraternas Sten Andersson för att debattera främlingsfientlighet och rasism utifrån ett svenskt perspektiv. Bakgrunden var att politiker som Pia Kjaersgaard, Pim Fortuyn och Jean Marie Le Pen skördade stora opinionsmässiga framgångar runt om i Europa.

Göran Persson och hans medarbetare ansåg att 'Agenda' genom att arrangera TV-debatten bidrog till att 'legitimera främlingsfientligheten'. Som ansvarig utgivare uppmanades jag av Jan Larsson att tänka igenom konsekvenserna av det upplägg som vi planerade och offentligt hade annonserat."

Inte heller är sd längre ett "litet" eller "obskyrt" eftersom partiet tydligen är större eller i nivå med kd:

http://www.status.st

Men som sagt. Du är mer än välkommen att ta en saklig och offentlig debatt med oss när du vill.