Nya orättvisor

-
Just nu är moderaterna ute och prisar sig själva för sin tid vid makten. Vad de inte berättar är att långtidsarbetslösheten bland ungdomar har tredubblats, att socialbidragen ökar i nära hälften av landets kommuner och att jobbtillväxten tvärnitar.* Moderaterna säger att allt är bra. Vi håller inte med. Vi tror inte att orättvisor är lösningen på Sveriges problem. Tvärtom. För att klara jobben, välfärden och konkurrenskraften även i framtiden behöver vi investera i människors kraft och mod och strävan efter framgång. Sverige tjänar på rättvisa
-
Okay! Vi var tvungna till en motkampanj. Jag gillar inte lögnerna som moderaterna sprider (läs tidigare inlägg) med sin kampanj och är glad att vi sossar agerade snabbt.
-
P.S. Anders Löwdin skriver också om kampanjen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Alexandra, kan du eller Tara ringa mig asap? Har just mailat Tara men har inte hennes eller ditt nummer.

Mia

Anonym sa...

Men sossarna ljuger mer an sa. Dom satter hart mot tunnt. Klagar pa hogern dar dom skulle gora samma sak.

Politik handlar om propaganda. En motkampanj gor det bara mer intressant. Men problemet kan bli att folk tycker att bada alternativen inte verkar arliga. Det ar det som sd har vunnit roster pa.

Jag har traffat manga som inte ar overdrivet overtygade sossar som inte gillar nagot parti. Kanske ar det sana som rostar pa sd. Det ar ju anda ett missnojesparti.

Kampanjen ar ett sjalvforsvar mot Monas logner dar hon kritiserar regeringen utan att egentligen komma med nagot.

Mona ar det samsta avskrapet sossarna kunde hitta som partiledare. Jag gillade inte persson. Men honom tog jag atminstone pa allvar.

Margareta Winberg borde ersatt, eller Anna Lind (RIP). Det finns mycket battre ersattare. Mona kommer inte forbli partiledare lange. Hon har inte fortroendet for det...

Mona ar for populistist. Vinner hon detta valet, sa forlorar sossarna nasta.

Alexandra Einerstam sa...

Vi har källhänvisningar i vår kampanj. Har moderaterna det? De skriver att sossarna lagt ner 2 vårdcentraler, men de berättar inte om de närakuter sossarna öppnade och de berättar inte att t.ex. vårdcentralerna i Rågsved och Högdalen förlorar 9-12 miljoner i budget var!!!

Jag gillar Mona Sahlin, jag är "sahlinist". Hon och Gudrun Schyman var de enda politikerna som var med på pride och jobbade för hbt-personers rättigheter. Nu är det "inne" att som politiker vara med på pride. Här måste jag dock ge Fredrik cred. då han röstade ja till partnerskap (hans partikamrater röstade nej) och invigningstalat på pride. Du tar upp Anna Lindh i din kommentar. Perssons kronprinsessa. Om inte hon hade blivit mördad, hade Persson avgått mycket tidigare. Hon var mitt val också. Margot Wallström, nej! Hon vill vara i Bryssel och driva politik och det ska hon göra också, för hon är jligt bra på det.

Att kalla Sahlin för "det sämsta avskrapet sossarna kunde hitta", är ett grovt påhopp, som gör att din kommentar ev. blir borttagen. Man måste alltid respektera varandra, oavsett partifärg. Man måste respektera varandras åsikter.

Sd är ett problem, ett problem som vi måste jobba tvärpolitiskt med. Alla sju riksdagspartier måste samverka! Här ska inte partifärg ha någon betydelse.

Att 4 % inom LO röstade på sd - ja, där börjar du närma dig något mycket problematiskt!

Politik handlar inte om propaganda, politik handlar om att påverka och förändra. Propaganda är bara valteknik/kampanjeteknik.

Anonym sa...

Winberg sa jag.. Herregud. Wallström är absolut inte en av mina favoriter.

Jag tror S(t)ahlinisterna faktiskt får ta och hejda sig. Dom har ju trots allt den oärligaste partiledaren av alla partier i Sverige. Hon må vara en okej politiker. Men som ledare är hon inte mycket att ha.

Propaganda håller ju alla partier på med, och jag måste säga att sossarna är bättre på propaganda än att komma med konkreta motförslag. Nu kan jag nog säga att dom börjar fatta hur man jobbar i opposition. Men det är mycket prestige och om att avveckla den svenska modellen utan att överhuvudtaget erkänna att någon annan kan ha en annan uppfattning av den.

Jag tycker inte om Sahlin för det ofta känns som om hon försöker ställa sig in. Hon är så otroligt oärlig så det inte finns ord. Hade hon haft lite mer pondus och inte varit så maktkåt så hade hon nog kunnat blivit en bra statsminister. Hon misstar tillfällig opinion för politisk förbättring. Att väljare oftast föredrar status quo verkar vara oundvikligt förutom i krissituationer. Då kan politikerna tuta i dom vad som helst.

Sahlin är bara en domedagsprofet. Känns som om hon borde ha en foliehatt på huvudet så folk åtminstone fattar att hon inte bör tas på allvar.

Ärligt talat, med tanke på påhoppen som man blivit tvungen att utstå från henne om att vara totalt känslokall och hemsk för att man inte håller med henne om att sossarnas lösningar alltid är dom bästa får mig inte att ändra språkbruk. Har ofta känt mig kränkt av det hon sagt. Inte minst för att hon är otroligt oärlig, och inte medger att hon skulle gjort samma sak i till exempel bensinskattens höjning. Ett ämne som hon också varit otroligt oärlig i är förmögenhetsskatten. Sossarna ger amnesti från den till dom mest behövande (som Ivar Kamprad). Fastighetsskatten har bara rika vunnit på, och ändå så var hon och sommartalade i Botkyrka, där villor kostar i snitt 2,5 miljoner och sa att ingen där vinner på högerns politik, och du är trött på högerns lögner?

Det känns tyvärr inte som om du har mycket ärlighet i den här frågan heller tyvärr. Jag önskar att man kunde diskutera sakfrågorna. Men med den nivån på debatten som Sahlin för, så kommer det inte vara möjligt förrän sossarna har en ny partiledare, och med tanke på hur mycket sossarna lurar sig själva att dom är ett parti för de svaga i samhället så kommer det inte hända i den närmaste framtiden.

Svensk politik måste nog vara det värsta som finns. Det finns inte ett uns av självkritik i vänstern så att man kan föra en vettig diskussion om något för det mesta. Riksdagen är ett patetisk propagandajippo för det mesta. Ja, förutom när det är frågestund. Då brukar man få ut lite vettigt.

Förhoppningsvis så blir nästa val inte på den nivån. Men med tanke på hur lite folk kan om politik, och hur lite dom tänker igenom vad dom röstar på så blir det ju samma skit om och om igen.

Sossarna kommer inte kunna uppfylla sitt valfläsk, och om inte någon börjar ifrågasätta om det verkligen är vettigt att förvänta sig förändringar som sverige inte har råd med, så kommer allt bara försämras till hela systemet brakar ihop. Du vill utöka en förskolas timmar, som inte ens är bra på de timmar dom redan har, och dessutom ge mer pengar till föräldrar och en förskola som är fruktansvärt dyr istället för att låta folk bestämma om dom vill vara hemma med barnen.

Nä, sossarnas politik är riktigt oansvarig. Istället för att satsa där det inte fungerar, så vill dom utöka ett icke-fungerande system. Varför?

För övrigt är jag trött på alla heteron som invigningstalar på pride. När kommer homona som gör saker?

Anonym sa...

Fascinerad av brödraskapet och systerskapet oavsett nation som jag stött på så skrevs nedanstående rader.Rena pajaserierna i en tid då det är dags för alla dessa med briljanta ideer att verkligen genomföra dessa protester i verkligheten också och inte enbart genom att muttra för sig själv längre.Eller som mina granne från Irak sa för en stund sedan.”Jag är så djävla trött på det politiska myglandet i detta land så det står mig långt upp i halsen”.Vaaa,sa jag då,men de störtade ju ditt land varpå han tittade på mig med en kort kommentar.”Det gjorde dom med nyfiken utländsk hjälp men de sa åtminstone ifrån vilket de forfarande gör så att vad jag ser i Sverige är en sanslös parodi i dålig ryggrad hos folket” …. Jag kunde ju inte mer än att instämma i tider när dessa politiker i det närmaste pissar på folket.Kul med lite kulturella inslag i trappan då man får höra de mest egendomliga ting fråm håll där man inte alltid förväntar sig detta.

Pelle

“When HELL takes vacation they usually employ the Swedish Alliance Government.
Thats why i guess its vacation time in this country all to often.”

Anonym sa...

Arbetsförmedlingen: “För ungdomarna har långtidsarbetslösheten på ett år gått ned från 10 000 till knappt 5 000. Nedgången väntas fortsätta detta år, främst genom det i december nystartade programmet jobbgarantin för ungdomar.”

- Arbetsmarknadsläget i april 2008

SCB: “Bland ungdomar 16-24 år var sysselsättningsökningen 8,8 procent, vilket innebar 45 000 fler sysselsatta ungdomar jämfört med tredje kvartalet 2006. Ökningen för ungdomar som har pågått sedan sommaren 2006 är den kraftigaste som uppmätts i Arbetskraftsundersökningen (AKU) sedan mätningarna började 1963.”

En massiv lögnkampanj är detta och inget annat. Det är dags att folk får reda på sanningen om era patetiska lögner.

Anonym sa...

Senaste Arbetskraftundersökningen från SCB:

"Ingen avmattning på arbetsmarknaden"

"Antalet personer i arbete och antalet arbetade timmar var rekordhöga under april."

"Fortsatt ökning av antalet sysselsatta"

"Bland ungdomar i åldern 15-24 år ökade antalet fast anställda med 28 000 personer eller 14,3 procent."

Översättningen till socialdemokratiska:

"långtidsarbetslösheten bland ungdomar har tredubblats"

"jobbtillväxten tvärnitar"

Och sen var det socialbidragen också:

Socialbidragskostnaderna har sjunkit med 4%, men om man räknar med introduktionsersättningen till flyktingar som socialbidrag, vilket ni gör, så kan man komma fram till att socialbidragen ökar i nära hälften av landets kommuner. Om ni tycker att introduktionsersättningen till flyktingar är ett problem så föreslår jag att ni formulerar en politik för att lösa det, istället för att sprida lögner om att det skulle bero på regeringens arbetsmarknadspolitik. De ordinarie socialbidragskostnaderna har ju sjunkit med 4%, vilket berömmer regeringen! Under er tid så ökade dessa!

Maken till vidrig lögnkampanj har jag aldrig sett.