När biologin får styra

Vi ser det alltför ofta hända här i Sverige - att vårdnaden om ett barn går till den biologiska föräldern. Biologi får styra beslutsfattandet.
-
Det finns fall då en biologisk förälder inte vill ha vårdnaden, det finns fall då barnet säger att det inte vill att den biologiska föräldern skall ha vårdnaden och det finns fall då det är direkt olämpligt att en biologisk förälder får vårdnaden om barnet.
-
När en far har förgripit sig på sitt barn ett otal gånger, döpts till rättspsykiatrisk vård på grund av detta och ändock får fortsatt vårdnad om barnet, då är det något ruttet i staten Sverige! "Fallet Louise" är rättsvidrigt.
-
Vi måste vidga familjebegreppet. Vi måste se mindre till biologi!
-
Svd, DN, Aftonbladet, Expressen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den lokala opinionen i Vetlanda, vad gör den?


Journalister, granskar de politiker och tjänstemän i Vetlanda som ärendet föranledet?


DESSA TVÅ GRUPPER MÅSTE BÄRA ANSVAR.

/CA

Hemlige sa...

Lars Adaktusson har ju jobbat hårt för pappan, nu har det givit reultat hos hans frikyrkokollegor i Vetlanda.

Anonym sa...

Instämmer. Bara för att man har ett barn innebär det inte med automatik att man är en bra förälder. Idag är det väldigt vanligt att föräldrar skiljer sig och att barnen får "bonusföräldrar" som inte är de biologiska men som har lika stor betydelse för barnet i uppfostran och utveckling. Det är självklart på "familjenivå". Man tycker att synen borde vidgas även på myndighetsnivå.

Jag har bloggat på samma tema..

Anonym sa...

Saknar praktiskt betydelse? Nej, beslutet har nog inget med dottern eller pappan att göra.
Men detta är Vetlandatjänstemännens sista chans att diskvalificera och sätta dit fosterpappan som kritiserat dom öppet och talat med media.
Hämden är ljuv!

Roger Nilsson

Alexandra Einerstam sa...

I och med all media, måste kommunen ta sitt ansvar nu. De kan inte fortsätta driva denna linje. Dock är det många fall som inte ens kommer upp i media - det finns barn som lider i det tysta.

Anonym sa...

Att sådana här galna beslut blivit vardag har ju regeringens "pappagrupp" och Jens Orback en stor skuld till.
Sådana här beslut ingår i en större kontext, och tas inte i ett kulturellt vaccuum.
Kommer du inte ihåg lagen som drevs igenom -98 och sedan avskaffades 2006, en lag som gav föräldrar som grovt misshandlat eller våldtagit sina barn eller mördat den andra föräldern i barnens åsyn rätt till såväl vårdnad som umgänge, oavsett om barnet inte själv ville det.

Men det värsta av allt var att man på något mystiskt sätt trodde att våldtäktsmän och kvinnomisshandlares vårdnadsrätt automatiskt skulle stärka pappors ställning överhuvudtaget, och få vanliga, ickevåldsamma pappor att ta större del i sina barns liv. Någon sorts Male-bonding alltså.

Tack och lov identifierar sig inte vanliga, normala hyggliga pappor med våldtäktsmän och kvinnomisshandlare, utan de skiter i deras "rättigheter".