Partier lägger upp strategier mot sd

Riksdag & Departement, Sveriges politiska tidning (enligt dem själva), "avslöjar" att riksdagspartierna fått "kalla fötter efter sverigedemokraternas framgångar" och att tre partier nu förbereder motrörelser. Det är socialdemokraterna, centern och moderaterna som har tillsatt dessa motrörelser.

Socialdemokraterna satsar på folkbildningsarbete inom rörelsen, moderaterna lägger en strategi för att påvisa att regeringens politik genererar arbete istället för bidragstagare och vidare att det är viktigt att ta debatten med sverigedemokraterna. "Med sakliga argument kan man slå hål på deras retorik" säger Christian Holm som leder moderaternas motrörelse. Vad mauderaternas (alltså centerns) strategi är, förtäljer inte artikeln, däremot säger centerpartisten Lennart Johansson "vi ska också diskutera internt hur det går att föra debatten, med sd och med allmänheten".

Miljöpartiet har utbildat sina medlemmar och vänsterpartiet har antagit en ny antirasistisk strategi med "udden riktad mot sverigedemokraterna".

Jag hoppas att alla riksdagspartier gör sitt yttersta. Lite tvärpolitiskt samarbete vore faktiskt på sin plats!

Kristdemokraterna har en stor börda att bära. De ligger redan och skvalpar under 4%-spärren. Många anser att kristdemokraterna inte är tillräckligt mycket mörkermän och är därmed villiga att lägga sin röst på sverigedemokraterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fredrik Malm (fp) har hittat sverigedemokraternas skuggbudget på en pizzeria i Perstorp,
http://fredrikmalm.blogspot.com/