En valanalys med perspektiv

En av de bästa valanalyser jag läst är unga s-kvinnors valanalys, med Rebella och Avantgarde i spetsen. I dagens DN intervjuas Avantgardes ordförande Tara Twana.

Visst var det en svidande kritik mot det så kallade feministiska partiet socialdemokraterna, men den var banne mig berättigad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra valanalys om man gillar feminismen, men fullständigt uppåt väggarna om man tror att partiet förlorade valet på den här frågan. Är själv sosse som röstade blått för första gången eftersom jag tycker att feministernas världsbild är helt vansinnig. Jag tror inte att jag är den enda.

Anonym sa...

Fi (står för fienden inom militären) var det som bort järngreppet feminismens haft i Sverige. Jag pustar ut. Tycker den radikalfeminismen som funnits i Sverige varit outhärdlig i många år, och jag vill inte ens kalla mig feminist längre. Det trots att en vän till mig är helt övertygad om att jag är feminist. *S*
Feminismen i Sverige har varit outhärdlig på grund av att den till slut blev sexistisk. Väljar man något inom normen så måste man ha blivit påtvingad. Den pressen är mest riktad mot andra kvinnor, och män utgår man ofta från förtrycker kvinnor. Det medan man påstår att det bara är fakta och inte är sexism. Feminismen hade blivit ideologi istället för ett mål. Att vara sexistisk mot män var okej, men inte kvinnor. Konstigt sätt att resonera. Nu säger jag inte att det inte finns skillnader mellan individer. Men det finns olika grader i helvetet också.
Feminismen är inte per definition alltid god. Det finns exempel i varenda ideologi som finns hur det kan gå riktigt fel. Goda intentioner räcker inte alltid.