Where the Wild Roses Grow*

Mona Sahlin talar på valvakan. Foto: Lena Dahlström/Socialdemokraterna

Den öppna kriskommission (ÖKK) har slagit till igen. Ett antal bloggare inom det progressiva nätverket NetRoots har skrivit ytterligare en debattartikel. Denna gång i Expressen och artikelns rubrik är Sahlin måste be om nytt mandat.

Medan tystnaden näst intill är total vad beträffar Socialdemokraternas 52-huvade kriskommission pågår det en intensiv debatt i ÖKK. Debatten sker i facebookgruppen, på bloggar och i kommentatorsfältet på hemsidan. Vidare har vi publicerat vår första rapport som avhandlar Socialdemokraternas organisation (och inom snar framtid kommer ÖKK:s andra rapport).

Saxat från debattartikeln i Expressen:
Tre dagar efter Socialdemokratins förlustval presenterades partiets kriskommission. Nu, en dryg månad efter det att kriskommissionen presenterades, har kommissionen börjat formera sig men varken partistyrelse eller kriskommission har ännu presenterat en programförklaring än mindre en tidslinje för arbetet. Vi efterlyser åtgärder för att komma ur den situation av händelse och beslutsvakuum som råder nu.

Det är, bedömer vi, lika viktigt för partiledningen och kriskommissionärerna att visa ett tydligt ledarskap som det är för partiledningen att söka ett tydligt stöd hos förtroenderådet för sina åtgärder. Förtroenderådet - som är partiets högsta beslutande organ mellan kongresser - har som viktigaste fråga att tydligt markera huruvida de stödjer partiledningen och dess vilja till en konstruktiv och genomgripande kris- och reformhantering när de nu samlas den 4 december. Utan detta stöd riskeras mycket av vitaliteten och öppenheten i de konstruktiva diskussioner som krävs. Utan detta stöd riskeras all reformering och framtida val.
NetRoots - där växer Socialdemokraternas vilda rosor.

Läs mer hos Annika Högberg, Sandro Wennberg, Roger Jönsson, Peter Högberg, Johan Westerholm, Martin Moberg, Rebellabloggen, Peter Johansson OCH Per Ankersjö som skriver ett ovanligt snällt och bra om NetRoots och ÖKK). Ankersjö skriver bland annat:
Om jag vore Mona Sahlin skulle jag se krisroots som ett sundhetstecken och lyssna på dem. Troligen har de bättre koll på problemen än den officiella kriskommissionen.
Tidigare debattartikel i Aftonbladet kan du läsa här (bortse dock från den missvisande rubriken).

Jag rekommenderar även Anna Ekelunds artikel Mona har inga superkrafter.

Titeln till detta inlägg har jag hämtat från Nick Cave and The Bad Seeds tillsammans med Kylie Minogue.

3 kommentarer:

Annika Högberg sa...

Vilda rosor är inte bara vackra, de är härdiga och livskraftiga oxå!

Johan Westerholm sa...

Alexandra

Poetiskt, prosaiskt och profetiskt (?).

Riktigt bra - jag blir nästan tårögd.....

//JW

Anonym sa...

Nervvraket