Mona Sahlin avgår

För en stund sedan såg jag Socialdemokraternas presskonferens som sändes från Sveavägen 68. Innan presskonferensen tjoade och tjimmade Expressens journalist, Niklas Svensson, att han minsann hade källor som avslöjat för honom att Sahlin skulle avgå. Det var inte förrän Sahlin, med egna ord, berättade att så var fallet, som jag insåg att det här verkligen hände. Socialdemokraternas partiordförande, Mona Sahlin, avgår efter endast fyra år som partiledare.

När jag läser Claes Krantz inlägg, nickar jag och håller med. Varför ska endast Sahlin avgå? Varför just nu? Partisekreterare, Ibrahim Baylan, var med på presskonferensen, men han meddelade inte sin avgång. Varför inte? Tror verkligen partidistrikten att Socialdemokraternas kris är löst i och med Sahlins avgång?

Mein Gott! De närmaste månaderna blir inte roliga.

Extrakongressen ska äga rum vecka 12 (mars) nästa år. Kommer den kongressen att fokusera på personer och organisation enbart? Eller kommer de ombud (samma gamla vanliga ombud från Stockholms stad kommer sannolikt att skickas till kongressen) att också diskutera en smula politik?

Tidigare inlägg: Vilse i pannkakan

1 kommentar:

Rickard sa...

Vilken underbar dag. Bye bye Mona...

Jag hoppas att Nasim Malik tar över efter Mona. Då kommer de att tappa ännu flera väljare.