Konflikträdda Sverigedemokrater

Inför EP-valet 7 juni har Sverigedemokraterna delat ut valmaterial i ett område här i Stockholm. Deras tillvägagångssätt har varit att endast stoppa ner materialet till hälften, så att materialet suttit kvar i brevlådan. När nästa post- eller reklamutdelare kommer, har det inneburit att Sverigedemokraternas material "per automatik" följt med ner i brevlådan tillsammans med det andra utskicket.
-
Om den, som bor i lägenheten, varit hemma, har denna givetvis trott att den senare utdelaren är den som har delat ut Sverigedemokraternas material. Många har blivit arga och upprörda av SD:s material och somliga har till och med kommit ut och skällt ut den oskyldiga post- eller reklamutdelaren.
-
Är Sverigedemokraterna så fega, att de inte vågar stå för sitt eget material? Är Sverigedemokraterna så konflikträdda att de låter en annan person "ta smällen"?

8 kommentarer:

vmm sa...

Men guuu... Okej, klantigt av dom att inte stoppa ner bladet helt och hållet men det är nog att vara lite väl konspirationsteoretisk att tro att det skulle vara medvetet och att det skulle tyda på att SDare är fega och konflikträdda.

TF sa...

Ganska väntat från SD Stockholm och SD Stockholms län. De använder sig av "Roffe-metoden". Ingen ska märka något förrän man hunnit i säkerhet. Helt förkastligt.

Alexandra Einerstam sa...

Till vmm - nej det är inte att vara konspirationsteoretiker. Genomgående hade SD valt att INTE stoppa ner materialet helt och hållet, det tyder på en medvetenhet.

vmm sa...

Alexandra: nej, det bevisar ingenting. Att dom inte stoppat ner det helt kanske helt enkelt berodde på att det var någon som inte var van att dela ut eller inte tänkte sig för. Jag tolkar det som omdevetenhet snarare än medvetenhet.

Men visst, man kan ju tolka allt som man vill.

vmm sa...

En annan tolkning kan ju vara att det är ju synd att SD inte ens kan lägga ner sitt material i brevlådorna utan att riskera utskällning eller kanske till och med fysiskt påhopp. Martyrteorin...

Milla sa...

Jag kan nog garantera att det inte beror på rädsla. För är man rädd så är man inte med och delar ut material, så enkelt är det.

Saken är den att ofta ska det gå fort, för man vill hinna med så många hushåll som möjligt. Och den som har delat ut denna typ av tunna flygblad vet att dom oftast stannar till hälften om man inte stoppar ner halva armen i brevinkastet.

Så tyvärr måste jag förstöra din konspirationsteori om att SD är fega uslingar :)

Och sen så är det så här..Idag skäller kanske 1 på 500 om jag utgår från min egen erfarenhet. Och oftast slutar en sån diskussion med att personen ifrågan går där ifrån med ett leende. För SD´s politik idag är faktiskt väldigt bra om man tog sig tid att sätta sig in iden och inte bara utgå ifrån vad media skrivit.

Ha en bra dag!

Alexandra Einerstam sa...

Jag läser nu boken Slaget om svenskheten, skriven av Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborg.Jag vill uppmana alla att läsa den.

Erik sa...

Som erfaren flygbladsutdelare måste jag påpeka att med många, i synnerhet äldre brevinkast är det svårt att få ner ett tunt flygblad. De viker sig snarare än åker ner hela vägen. Om man verkligen vill går det förstås att lirka ner dem, men det tar så pass lång tid jag inte tycker det är värt besväret.

Så när jag är ute och delar blir det på det här viset i vissa hus, i andra inte. Krångligare än så är det inte.