Fokus Västsahara - Riv världens längsta mur på Emmaus!


VÄSTSAHARA - AFRIKAS SISTA KOLONI
Studentaktivisten Rabab Amidane kommer till Stockholm.
Fokus Västsahara 14-25 april på Emmaus, Götgatan 14.
För att uppmärksamma Marockos ockupation av Västsahara kommer Emmaus att ha en bemannad informationshörna i butiken på Götgatan 14 den 14-25/4.

Möt elever från Västsaharakursen på Jakobsbergs folkhögskola som precis har kommit hem efter att ha bott i de västsahariska flyktinglägren i över en månad. Lyssna på deras personliga berättelser, läs deras reportagebok och titta på deras bildspel. Kom och drick västsahariskt te med, diskutera stormaktspolitik och få dina händer målade med henna.

Varje onsdag och fredag 12-18.30 och lördagar 11-16 kan du träffa en av de unga västsahariska aktivisterna som protesterar mot ockupationen, Rabab Amidane. Hon är en av de mest tongivande aktivisterna i studentrörelsen. Hör henne berätta om motståndet inne i det ockuperade Västsahara och om Marockos stenhårda svar med förföljelser, fängslanden och tortyr.

Riv muren! Marocko har byggt världens längsta mur runt Västsahara. Emmaus kommer att bygga en mur i skyltfönstret och för en symbolisk summa kan du hjälpa till att befria Västsahara genom att ta bort en sten i muren. Pengarna går direkt till Polisario.

Dessutom blir det filmvisning, radioreportage och fotoutställning. En tipspromenad om Västsaharakunskap med fina priser och försäljning av tygväskor, tröjor och pins.

Brandtal, föredrag och gratis fika i butiken lördagen den 25/4:
11.30-12.00 Lena Thunberg, ordförande i Föreningen Västsahara inleder med en historisk och politisk bakgrund till Västsaharakonflikten och till solidaritetsarbetet i Sverige.
12.15-12.45 Brahim Mojtar, Polisarios representant i Sverige, berättar om Polisario, befrielsekampen, vad som händer just nu i lägren och det dagsaktuella storpolitiska läget.
13.00-14.00 Rabab Amidane, aktivist för ett fritt Västsahara, pratar om studentrörelsen, kampen inne i de ockuperade områdena och vittnar om Marockos repression.
14.15-15.00 Frågestund, Rabab och Brahim finns tillgängliga för frågor och intervjuer.
15.15-15.45 Eline Jacobsson, Västsaharaklassen och Nätverket för ett fritt Västsahara, berättar om sina personliga erfarenheter efter att ha bott i lägren i en månad.
VÄLKOMNA! / Emmaus Stockholm
Frågor om evenemanget? Ring Anna Nilsson, Emmaus Stockholm, 08-744 20 01.

Inga kommentarer: