Don’t you know love is stronger than Jesus?

Tidigare denna månad ville nio biskopar avskaffa Svenska kyrkans vigselrätt (DN), för att slippa viga samkönade par, vilket jag skrev om i inlägget Hellre skippa vigselrätten än gifta samkönade par.
-
Nu kritiserar två kyrkopolitiker, Olle Burell (S) och Karin Perers (C), dessa nio biskopars utspel och gör det med besked på SvD. Burell och Perers är mycket kritiska gentemot de nio biskoparna:
-
[...] de nio biskoparnas förslag strider mot gällande svensk lag, som kräver att äktenskap ingås i vittnens närvaro. Vi vill istället värna den högtid, kyrklig eller borgerlig, då jämlika människor som älskar varandra, inför en oberoende vigselförrättare och i vittnens närvaro, personligen säger ”ja” till varandra. Det är ett skydd för den enskildes fria vilja och integritet.
-
Sveriges Television har frågat nära 2 800 präster om de kan tänka sig att viga ett samkönat par i kyrkan. Av cirka 1 700 svar har 68 procent sagt ja, 21 procent nej medan 11 procent inte tagit ställning. I Stockholm kan hela 83 % tänka sig viga samkönade par. Det känns bra att flertalet präster i kyrkan tror på alla människors lika värde.

-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var finns dom ringarna att köpa??

Skicka gärna svar till saja85@hotmail.com

Tack på förhand /Sandra

Anonym sa...

Hej jag undrar vart man kan få tag på dom ringarna?? Mvh// zvampen

Zvampfeber@hotmail.com

Tack på förhand