Hjärtlig jargong?

Jag minns en fest i Västerås med MUF i min tonår. Då spelade de Ultima Thule. Jag var också på Heimdahl någon enstaka gång och även där fanns "patriotiska tongångar". Nu läser jag i DN /SvD att Isak Bergdahl, ledamot i LUF:s styrelse, gjort hitlerhälsningen och sagt "Sieg Heil" när han såg två socialdemokrater. Till Politikerbloggen säger Bergdahl "Det var jävligt omdömeslöst. Jag vill helst glömma saken. Det var bara dåligt".
-
Idioti förekommer i alla partier. Anna Sjödin (s) kallade en ordningsvakt för "svartskalle" på fyllan och vägrade göra en pudel. När alkoholen går in, går vettet ur (fast det finns vissa som ser alkohol som ett sanningsserum). Bergdahl var också berusad när han använde “hjärtlig jargong”.
-
Alkohol kan inte ursäkta ett sådant omdömeslöst beteende. Om man vet med sig att man inte kan behärska alkohol, skall man hålla sig undan alkohol. Som ledamot för LUF, representerar han även sitt ungdomsförbund. Det är svårt att vara civil/privat och vara ute och festa i goda vänners lag. Det finns alltid risken att någon, som vet att du är medlem i en styrelse, ser dig och sprider det vidare. Än värre är om du bär partiets knappar, pins och t-shirts, då är du verkligen representant för ditt parti.

-
LUF:s ordförande Frida Johansson Metso säger till Politikerbloggen att det kan påverka Bergdahls politiska karriär. Tacka fn för det.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg, kan inte annat än att hålla med.

Anonym sa...

per vilken automatik blir kompetenta människor inkompetenta då de begått ett misstag?

Låt den lära sig och utvecklas istället.

eller är det roligare att kasta mer skit på redan utsatta?

Anonym sa...

Åtminstone hade han omdömet att ursäkta sig efter, och jag håller med honom att det var korkat. Jag tycker lagen mot hitlerhälsningar är överdriven. Hets mot folkgrupp räcker som lag. Fattar inte hur man kan bli dömd för det oavsett. Sjukt...

Jag känner lite sympatier mot Anna Sjödin. Hon gick för långt när hon kallade dörrvakten för svartskalle. Men många dörrvakter beter sig riktigt illa och har inte utbildning. Kanske lite fördomar, men det ligger tyvärr mycket sanning i det...
Men det är ju i lagens mening våld mot tjänsteman, så resultatet

Alexandra Einerstam sa...

Jag kastar inte skit på folk Anonym, jag berättar bara att man ska hålla sig undan alkohol om man inte behärskar drogen.

Alexandra Einerstam sa...

Ordningsvakten som Sjödin utsattes för har utbildning och får därmed bära brickan.

Anonym sa...

Nu blir jag lite besviken över din analys av Crazy Horsefallet. Du verkar köpt mediabilden fullständigt. Varför?

Läs här så ser du en annan bild: http://upprattelse.nu/2008/03/07/darfor-ar-anna-sjodin-oskyldigt-domd/

kram

Thomas Hartman

Anonym sa...

http://upprattelse.nu/2008/03/07/
darfor-ar-anna-sjodin-oskyldigt-domd/

Anonym sa...

Jag har inte köpt så mycket av mediebilden faktiskt. Jag tycker det verkar solklart att hon blev oskyldigt dömd. Jag är bara försiktig med att säga det... :S

Jag är väldigt besviken på alla Socialdemokrater och vänsterpartister som insinuerar att liberaler är nazister på grund av vad han gjorde. Något som man kan förvänta av extremisterna i vänsterpartiet. Men jag hade förväntat mig mer av sossarna.

Speciellt efter Ingegerd som smaklöst anklagade Federley för att vara nazist för att han försvarar Israels existensberättigande som stat. Även om jag tycker att han går lite väl långt i det ibland. Är det på den här låga nivån som vänstern verkligen överlag för debatt idag. Folkpartiet är lika lite ett främlingsfientligt parti än vad sossarna är. Folkpartiet är till och med mer för en generös invandrarpolitik än sossarna.

Jag blir förbannad. Jag är inte per automatik nazist för att någon inom ungdomsförbundet jorde hitlerhälsning, och lika lite är jag en stereotyp av en homosexuell. Är det verkligen den nya attityden i vänstern. Du är lika mycket värd om du inte är höger...

Och folk tycker det är en hemsk människosyn i högern. Snacka om att sluta se människor som individer...

Anonym sa...

Tobias: Jag håller med dig. Generaliseringar är idiotiska oavsett partifärg. Var och en av oss kan göra fel. Det finns inga perfekta människor.

Däremot verkar det finnas rätt många som tror att dom kan döma sina medmänniskor och generalisera. Det visar bara på en väldigt barnslig inställning till livet och tilltron till sin egen förträfflighet hos dessa individer.

Vänligen

Thomas

Alexandra Einerstam sa...

Hartman: Du vet vad jag jobbar med... jag har inte läst media utan P O L I S R A P P O R T EN. Man hamnar inte i fyllecell utan anledning. Varken du eller jag var där just då... det finns tre "sanningar".

Jag håller med de två ovanstående kommentarerna dock

Anonym sa...

Jag var där.

Polisrapporten har jag också läst. Jag pratade också med poliserna som flinade åt sossar ungfär som kíllar som drar en rolig historia i ett omklädningsrum och direkt dömde henne från det ögonblick de kom till platsen.

Jag pratade också med polisbefälet som erbjöd henne att gå om hon INTE anmälde vakten.

Jag såg hur hon behandlades och hörde hur hon kallades hora och fitta av vakten.

Jag såg hur en annan i sällskapet blev strypt bakiftån och nedtryckt i ett av borden i restaurangen.

Jag såg hur polisen hälsade på vakten på rättegången.

Men tro vad du vill. Jag har inget behov av att övertyga dig. Blev bara mest besviken.

Vänligen

//Thomas

Anonym sa...

En seriestrip som visar hur det går till.

Mvh

Thomas

http://upprattelse.nu/serie/

Anonym sa...

behovet for at se:)