En glad Ohly säger nej till en rödgrön allians

Jag möts av en leende Lars Ohly i SvD idag. För att sammanfatta artikeln vill Ohly inte ha någon gemensam plattform inför valet 2010, men sitter gärna i regeringen tillsammans med socialdemokraterna och miljöpartiet, om denna sida vinner.
-
Inga förhandlingar och kompromisser innan valet men en och annan ministerpost kan han minsann tänka sig. Tror han verkligen att han får igenom sina krav på en regeringen bestående av sossar och miljöpartister och vänsterpartister, om han inte samarbetar med dessa två partier innan valet?! Nej, du Lars Ohly. Jag hoppas innerligt att vi klarar oss utan vänsterpartiet.
-
De fyra borgerliga partierna kommer att fortsätta med sitt "Allians för Sverige" inför valet 2010. Jag tror att det gynnar oppositionen så som det ser ut idag.
-
Ju fler sprickor vi ser i den moderatstyrda regeringen, desto mer tveksamt blir det svenska folket. Lägg därtill till att när man väl står där i röstbåset, varför skall man då välja ett annat borgerligt parti än moderaterna? Det är ju ändock de som är regeringen.
-
Nackdelen med att skapa allianser och därmed ständigt kompromissa är att partiers särart försvinner. Vi ser det tydligt med den nuvarande regeringen som med all tydlighet är moderatstyrd. De mindre partierna "sugs upp" av det största. Det största partiet kan alltid köra över de små partierna med hänvisning till att de är störst.

Inga kommentarer: