Stureplanscentern

Mauderaterna sviker landsbygden och de få bönderna i Sverige. Maud Olofssons entourage består av unga killar som hänger på Stureplan klädda i RK-uniform (mörk kostym, blå skjorta och välputsade svarta skor). Mauderaternas nya image är caffe latte och champagne. Knätofsar, folkmusik och kokkaffe är alla förpassade till historien. När hörde ni senast Maud Olofsson tala om glesbygden?
-
Idag riktar Larz Danielsson, centerpartistiskt kommunalråd, stark kritik mot Maud Olofsson och stureplanscentern i Expressen. Han skriver bland annat:
-
Med Stureplanscentern har partiet gått från mjölk till champagne. Här uppe har vi i stället fastnat i en dödsdans som sakta drar ner oss i en svart göl av desperation.
-
Jag förstår att Danielsson och andra centerpartister ute i glesbygden känner en stark frustration. De har inte mycket gemensamt med de nya mauderaterna. Där ute på högerkanten är det kallt Maud Olofsson, kom tillbaka till centern!
-
(Min Maud-film kan ni förresten se här).
-
(Den alternativa affischen är snodd från Hartman).

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är gott att se att den riktiga folkrörelsecentern vaknar. Hoppas Fredrick Federley, Annie Johansson, Marie Wickberg och Maudan själv såklart förpassas till historiens skräphög nu.

Anonym sa...

Nicklas: Det är intressant att det är fyra centerpartister med bakgrund i kommunerna Köping, Värnamo, Sunne samt Robertsfors som du nämner...

Anonym sa...

Vad fan spelar det för roll? Jag är född i Karlstad och uppvuxen i en gammal gruvby med 100 invånare i värmlands storskog 2 km från närmsta gatlykta (smashing centerland btw!)till 23 års ålder när jag flyttade till Göteborg, men jag har ändå aldrig glömt var jag kommer från som dessa fyra switchers.

Anonym sa...

Ja, såssarna har ju alltid försvarat landsbygden, Norrlands glesbygd och kämpat för decentralisering.

Anonym sa...

Ja DET var ju ett hållbart svar! Vem har sagt att jag tycker sossarnas landsbygdspolitik har varit bättre?

Alexandra Einerstam sa...

Tack för kommentarerna och ett speciellt tack till Nicklas som kommenterar "anonym". Nej, sossarna har inte varit bra på landsbygd/glesbygd - men återigen... nu är det vi som är i opposition, så kom ut ur oppositionsgarderoben. Det som händer Sverige nu är den så kallade alliansens politik.