Herrskap & Tjänstefolk

Låt mig få komma med en teori, låt oss till och med kalla den en konspirationsteori eller att jag målar upp ett riktigt skräckscenarium.

Tänk om Anders Borg, Per Schlingmann, Fredrik Reinfeldt med flera sitter där i ett mötesrum och funderar på hur de skall förvandla det socialistiska Sverige till ett land bestående av herrskap och tjänstefolk. De sitter där och funderar på hur de skall gå tillväga, vilka mekanismer de kan använda sig utav för att lura svenskarna. Genom retorik har de kommit i regeringsställning och genom retorik skall de försöka lura majoriteten av svenskarna.Som den blivande konspirationsteoretiker jag är, kan jag redan skåda tecknena... Här är några av dessa:

* Höjd A-kassa... "men vi tycker det är bra med A-kassa. Vi vill ju till och med ha obligatorisk A-kassa" , Yeah right...

* Avdrag för hushållsnära tjänster.

* "Nya" arbeten - pigor och drängar till herrskapet tack.

* Förmögenhetsskatt.

* 100 procent höjning på snuset. Alla vet att de rika hellre röker än snusar. I arbetarklassen snusar folk, så vad gör alliansen - de höjer snuset med 100 procent. Enligt JC stämmer inte mitt påstående, då han menar att hela "båtfolket" snusar, men är det inte konstigt att Alliansen HÖJER skatten på tobak?

* Fastighetsskatt. De rika får ännu mer!

* Enhetstaxan och smyghöjning av månadskortet. Grrrrr.... Alliansen skall använda trängselskattpengar till att bygga nya vägar. På de nya vägarna skall det åka miljöbilar, dyra miljöbilar, med andra ord kommer bara de rika att ha råd att åka svindyra bilar på de nybyggda vägarna. Samtidigt blir det dyrare att åka kollektivt. Vi arbetare skall veta vår plats. 1000 kronor för ett pendelkort tycker alliansen är billigt. Deras mål är väl att vi arbetare inte bara ska ha ett jobb, utan två eller tre. Vi skall veta vår plats!

Jag återkommer med fler tecken.

3 kommentarer:

Krassman sa...

Alexandra: Är det okej att jag länkar till din blogg från partiets hemsida ?

Anonym sa...

You go girl! Det tragiska är väl att man har slutat att förvånas över hur de gynnar de redan välbeställda. Slopad förmögenhetsskatt betalas av sänkt a-kassa, slopad fastighetsskatt betalas av småhusägare runt om i landet.

Anonym sa...

Varför denna avundsjuka på att rika får mer egentligen? Vill man bli rik så får man väl se till att arbeta hårt och lära sig att hitta möjligheter istället för att sitta och gnälla på de rika....