(s) + YouTube = sant

Tanken är god - mycket god! För (s) gäller det nu att hitta nya plattformar och nya vägar att nå människor och framför allt att skapa en oppositionspolitik. YouTube är verkligen en sajt som når många människor. När jag går in på YouTube vill jag bara säga "NEJ!" Så rätt så rätt, men så fel, så fel. Monas installationstal i 13 delar *gäsp*. Ylva Johansson och Thomas Östros kommenterar någon sakfråga *gäsp*.

Det här är några av mina förslag för att på 3 1/2 år vinna tillbaka opinionen:

* På YouTube skulle (s) filma egna snuttar och använda mycket humor och ironi. Låt en ung Maryam ondgöra sig över regeringen, låt Veronica Palm berätta om orättvisor, låt Nikos berätta för de äldre invandrarna att det finns ett parti som vill minska klyftorna, låt okända sossar visa en alternativbild av "gubbpartiet". Ge unga väljare och ge människor med invandrarbakgrund alternativ till Ylva och Thomas. När vi väl har fångat väljare, kommer de själva att uppsöka socialdemokraternas hemsida och fördjupa sig.

* YouTube är bara början... skapa aktiva klubbar på nätets många communities som t.ex. qruiser, myspace, msn m.fl. Låt medlemmarna komma mer till tals. Använd nu nätet till att ge de socialdemokratiska väljarna och blivande väljare utrymme! Utnyttja nätet - använd det till vår fördel! Citera gärna Olof Palme och andra stora tänkare, men glöm inte att citera Agda 80 år, eller Simon 14 år. Glöm inte att lyssna!

* Sluta stå vid tunnelbanans ingång och vifta med papper. Vi resenärer blir bara irriterade! I dagens samhälle vill de flesta uppsöka information på egen hand. Nej, stå hellre en bit bort med en kaffevagn. Servera kaffe (helst latte och cappuccino, rättevisemärkt naturligtvis) i coola pappersmuggar, röda och vita, med en litet s-märke och ett politiska budskap tryckt på koppen. I anslutning till kaffet ska det finnas information i pappersform, men även coola knappar och möjlighet att köpa coola t-shirts och tröjor med politiska tryck. Att få en kopp kaffe, godis, bullar ger bättre resultat än att blockera vägen och trycka upp broschyrer i ansiktet på oss.

* Använd mer aktivt föreningar/organisationer som Rebella, Avantgarde, hbt(s). Vi har en massa idéer, vi har kunskap och kompetens!

* Mediaträna politiker! Vi måste bli duktigare på att hantera media. Med tanke på att media här i Sverige är liberal, så måste vi sossar hitta vägar in i detta ljusblå mediagytter.

* Börja blogga! Försök vidare att samordna bloggandet. Länka till varandra! Tipsa folk!

* Skriv, kommentera, försök få mediautrymme! Var en blåslampa! Så fort regeringen gör något som inte är bra - höj rösten!

* Samarbeta. Är du medlem i någon s-förening - samarbeta med andra föreningar. Utbyt erfarenheter.

* Skapa "helhetslösningar" för ungdomar så att de känner sig hemma i partiet. En ung, lesbisk vegan söker sig hellre till mp eller v - det måste vi ändra på. Vi måste visa att (s) är grönare än mp och queerare än fp! Vi måste även engagera de med invandrarbakgrund. Vi måste få dem att rösta, vi måste få dem att känna sig hemma i partiet! Gå ut i förorterna och bjud in till intressanta föreläsningar och samtal på kurdiska, arabiska, turkiska...

* Vi måste omdefiniera ordet "arbetare", men på ett annat sätt än moderaterna. Vilka är numer arbetare? Det betyder inte att vi ska glömma industriarbetaren och byggarbetaren, vi måste dock inkludera spärrvakten, brevbäraren etc.


* Istället för att minska på personal - nyanställ! Anställ unga, invandrare, flator, bögar... anställ folk från olika håll och kanter och inte bara statsvetare. De är de som kan komma med "nytänk"... De är de som kan förnya partiet!

Jag återkommer med fler punkter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att vara konstruktiv. Jag tror mycket på de nya sätten att möta folk som t ex en latte i snygg kopp med ett budskap på. Fortsätt så!

Anonym sa...

Jag blir riktigt glad och peppad när jag läser det du skriver. Ibland blir man så jäkla trött när man går på partiaktiviteter, där det viktiga verkar vara vilket fikabröd som åldrig tant Elsa köpt denna gång eller vilka åtgärder som måste vidtas mot den ack så hemska buskörningen med mopeder som radhusområdets ynglingar hänger sig åt...

Ser fram emot fler punkter!

Krassman sa...

Helt rätt, you go girl...

Daniel sa...

Ja, är det något vi måste göra så är det att inkludera Alla arbetaryrken. Du nämnde några - jag fyller i några fler: undersköterskan, receptionister, telefonförsäljaren, taxichauffören, expediten...