Fackföreningsrörelsen och socialdemokraterna tar upp kampen mot sverigedemokraterna

Jag har i tidigare inlägg skrivit om vikten att ta upp kampen mot sverigedemokraterna (bland annat här, här och här).
-
I SvD läser jag att i en kommande opinionsundersökning anser hela 16 (!) procent att det vore bra om sverigedemokraterna kom in i Riksdagen 2010.
-
Bland LO:s medlemmar röstade 4,1 procent på sverigedemokraterna. Jag hoppas det är ett utslag av missnöje, ett missnöje med framför allt Göran Persson. För det vore skrämmande om dessa LO-medlemmar är främlingsfientliga.
-
I kölvattnen av dessa siffror kommer Arenagruppen hålla ett seminarium i Almedalen - Hur bemöter vi högerpopulismen?
-
Vi får erkänna att vi inte tagit debatten med sd. Vi har också varit dåliga på att känna in det missnöje och utanförskap som finns i samhället och som gör att en del attraherats av högerpopulistiska strömningar.
-
Men den tiden är nu förbi, det är slut med att ducka för ett svårt och obehagligt problem.
-
Det säger Anders Ferbe, andre vice ordförande i IF Metall till SvD. Bra där Ferbe! Fackföreningsrörelsen har nämligen en viktig funktion att fylla på arbetsplatserna. Där har de möjlighet att motverka främlingsfientlighet.
-
Att ta upp kampen mot sverigedemokraterna är inte det lättaste. Därför är jag glad att till exempel Expo och Gringo har kurser för politiker. Kurser i hur man bemöter sd.1 kommentar:

Anonym sa...

LO och sossarna har själva grävt den gropen de nu försöker fylla igen. De vill ha människor som inte tänkte själva utan bara blir tillsagda lätta enka förvridna "sanningar". Så kommer SD med sina förvridna "sanningar" och så klart köper många av LO medlemmarna det. Ett socialistiskt svergie är i behov av folk som inte tänker själva att rösta på dom precis som SD.