Jag ger Karin Wanngård 100 dagar

Ingen jävla lyckad debut från vårt blivande oppositionsborgarråd, Karin Wanngård, tänker jag när jag läser hennes uttalande om skitjobb. Jag rekommenderar att ni läser mitt inlägg Inte skitjobb, men väl skitvillkor.

Nej, jag är inte så imponerad av Wanngård, men jag ger henne 100 dagar. Wanngård var (och är) inte min kandidat. Det var (och är) Gabriella Granditsky Svenson, som fick flest nomineringar, men som Stockholms arbetarekommuns styrelse valde att förbise.

2 kommentarer:

Staffan Lindström sa...

man skulle kunna säga att du inte gav henne hundra dagar :-).
Förstår dock din ilska. Vi ska slåss mot dåliga villkor på de jobb som finns, inte mot jobben i sig.
Hoppas att hon använder de 99 dagar hon har kvar på ett bättre sätt...

Sara S sa...

Jag tycker att det var ett bra uttalande. Men hon verkar inte ha varit beredd på att borgarna skulle reagera så starkt. Det är synd, för det är en oerhört viktig fråga för Socialdemokratin och då får man inte tappa initiativet.

För övrigt så tycker jag att det finns både skitjobb och skitvillkor. Att arbeta inom hemtjänsten t.ex. innebär skitvillkor, men det är sannerligen inte ett skitjobb. Inte heller att städa lokaler, det är ett ytterst värdefullt jobb - men till usla villkor.

Men det finns också gott om jobb som är skit i sig, även om villkoren skulle vara bra. Callcenter-jobb ser jag t.ex. ingen samhällsnytta med och vapenproduktion är rent skadligt.