Men Mona!

Jag förstår behovet av att rensa ut i partitoppen. Det gör jag verkligen... men ersätta en "gubbe" med en annan, speciellt om "gubben" har varit en del av Göran Perssons entourage? Pär Nuder byts ut mot Thomas Östros. Andra namn som nämns är Sven-Erik Österberg och Urban Ahlin som ska axla rollerna som gruppledare och partisekreterare.

Javisst skall Mona Sahlin ha möjlighet att välja sitt eget entourage och inget ont om dessa män. De är kompetenta och duktiga politiker, men står de för nytänkande? Har de karisma?

Att Östros sitter i tv-soffan istället för Nuder är som att byta hushållsost mot stureost (stureosten är bara lite längre lagrad). Säga vad man vill om Anders Borg, men rent karismatiskt står sig Östros ganska slätt gentemot Borg.

Sedan tillkommer ytterligare tjänstmän som ingår i Mona Sahlins entourage. De som verkar bakom kulisserna. De tjänstemän som slokörat fick gå från Rosenbad till riksdagskanslie efter valförlusten.

"Livet är fullt av överraskningar", sade Nuder. Den här må komma som en överraskningen för Nuder, men hans ersättare var inte någon skräll.

Nej, nej, nej... omdaningar, nytänk, handling, "nya", fräscha ansikten som är sugna på att förändra...

Jag efterlyser även opinionsbildning. Nu gottar sig många sossar åt de nya opinionssiffrorna från opinionsinstitutet Synovates. Risken med att luta sig mot opinionssiffror är att man glömmer den socialdemokratiska politiken och vad politik handlar om. Politik är inte opinionssiffror. Politik är handling, politik är en levande vilja att gå vidare!

Källor: SvD, DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det hela visa på Monas totala brist på ledarskap och fruktansvärda nonchalans. Nu kommer sanna ansiktet fram och det är inget trevligt ansikte som många redan visste om.

Bimpa sa...

Jag tycker nog att du är orättvis mot Östros. Vänta bara tills första debatten mot Anders Borg... =)