Att kunna uppföra sig

Låt oss en gång för alla fastslå att omogenhet inte har med ålder att göra. Det finns 40- 50- och 80-åringar som är omogna och så finns det 12- 18- 20-åringar som är ett under av mogenhet.

Den moderata riksdagsledamoten Halif Bali är 24 år och detta inlägg har inte med hans ålder att göra. Det handlar om att uppföra sig.

Bali har börjat blogga. Han finns även på twitter och facebook och dessa tre plattformar är en formidabel guldgruva för Balis politiska motståndare. Peter Johansson har till exempel skrivit ett mycket läsvärt inlägg, där han har hämtat ett exempel från Balis blogg.

Att kunna uppföra sig. Att vara politisk korrekt - specifikt när Bali är riksdagsledamot - är sensmoralen i Johanssons inlägg. Man kan tro att Bali, efter att ha läst Johanssons inlägg, har fått sig en tankeställare och i framtiden kommer att tänka först och skriva/tala sen, men icke...


I kommentatorsfältet till Johanssons inlägg skriver Bali: Fan va du är skitnödig.

Det anstår icke en riksdagsledamot att skriva en dylik kommentar. Det anstår icke en riksdagsledamot att använda ordet "mongo". De facto borde ingen använda detta ord.

Det är inte den första grodan som Bali gör. Sebastian Stenholm har skrivit om fler. Jag hoppas att partisekreterare, Sofia Arkelsten, tar Bali i örat, för om han fortsätter med sina dumheter, kommer inte bara bloggosfären utan även traditionell media att lyfta hans galna uttalanden. Det kan i förlängningen innebära att Moderaterna förlorar både en och annan röst.

Martin Moberg och Peter Högberg på samma tema.


Foto: Riksdagen

5 kommentarer:

Edvin Ala(m) sa...

Suck. Först tror ni att onda spöken är efter er inom Socialdemoratin och nuså hakar ni upp er på ord. Men det blir ju så när man har som affärsidé att länka till varandra....

Anonym sa...

Ord verbaliserar dina tankar, ord har betydelse. Med orden kommunicerar vi vad vi vill och vilka vi är.

Det är inte orden, det är vad som ligger bakom. /Peter

Annika Högberg sa...

Ord har en förmåga att bli bevingade. Hanif torde ge orden en rejäl kraschlandning... Varför har ni så svårt att respektera andra uppfattningar? Är det så väldigt svårt att förstå att funktionshindrade reagerar när "mongo" används på ett sätt som inte kan tas för annat än förnedrande!

Unknown sa...

När en folkvald riksdagsledamot som som sitter i den församling som stiftar lagar mot mobbing och förtryck själv iklär sig rollen som mobbare med sitt språkbruk är det ett sundhetstecken att folk reagerar.

Edvin att inte ni moderater verkar göra det är en mer skrämmande och ger bilden av att står bakom Hanif Bali syn på människor med funktionsnedsättning. För om di inte för det så säg till.

Johan Westerholm sa...

Jag tolkar det som om att Edvin helt och hållet ställer sig bakom Hanifs retorik med sin kommentar. En retorisk modell som i värsta fall kommer att genomsyra hela det Moderata samlingspartiet.

//JW