Är det verkligen okay att skita i kongressbeslut?

Kongressen är partiets högsta beslutande organ (§4 i partiets stadgar). När jag nu får läsa att Regering Reinfeldt och Socialdemokraterna är överens - Säpo får beställa signalspaning - innebär det alltså att partistyrelsen struntar i ett kongressbeslut.

I gårdagens inlägg frågade jag: Måste det finnas vakthundar för att våra företrädare ska respektera kongressbeslut? Nu inser jag att det inte spelar någon roll om det finns vakthundar eller inte.

Den socialdemokratiska ideologin bygger på solidaritet, jämlikhet, demokrati, rättvisa och frihet. Det sistnämnda verkar det vara si och så med.

Jag säger bara: Riv upp, gör om, gör rätt!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir förtvivlad! Jag kan inte rösta på ett parti som stöder FRA-lagen. Det går bara inte.

Niklas sa...

Jag som precis hade börjat respektera Juholt efter att ha hört honom snacka politik, nu är det totalkrossat. Tacka vet jag vänsterpartiet, det skulle bli ramaskri om partiledningen körde över partiet på det här viset.

Janne sa...

Nej, nu blir det vänsterpartiet. Jag är trött på att bli överkörd av mystiska "verkställande utskott" och ledningar som struntar i kongressen. Att vänstern STÅR för sin socialism är ju även det en bonus.