Mammas mat


Just nu befinner vi oss på adressen Bolstad-Låssbyn 8 Mellerud i Dalsland och förundras över att vi har mottagning på verandan. Dagen började med ett morgondopp i Vänern, sedan åkte vi hem och läste ett tag för att därefter ta cyklarna till Mammas mat. Mitt ute i bushen finns det nämligen ett lunchhak med fullständiga rättigheter. Maten är väl si så där (jag hade gärna gått in i köket och lärt Agneta Bergsten hur en riktig italiensk köttfärssås ska tillagas), men bara grejen - att öppna en restaurang på adressen Tillhagen 6 - vilket är bokstavligen på landet, är så coolt. OCH.... folk hittar dit. Under den timmen vi var där kom lokalbefolkning, norrmän, danskar, tyskar och ett födelsedagsfirande sällskap. Jag och Åsa satt i trädgården och framför oss stod en häst och betade i hagen.

Efterrätt och kaffe ingick i priset. Ölet och vinet är billigare än på Stockholm Pride (och serveras i riktiga glas) och kanske det som Åsa tyckte bäst om - man fick ta om!

På eftermiddagen tog vi oss ytterligare ett dopp och därefter satt jag i bersån med ett glas kylt vitt vin och läste, medan Åsa satt på terassen och bläddrade i gamla nummer av Hemmets Journal.

Tidigare i veckan har vi varit till Dalaborg och plockat kantareller, blåbär och hallon. Kantarellerna smörstektes och räckte lagom till en smörgås och bären hamnade i en smulpaj som serverades med vaniljgrädde.

Nu har vi ätit spaghetti med gräddtomatsås och sitter på verandan och hör syrsorna spela för oss. Det doftar från vete- och kornfälten. Vi har det ganska bra här på landet... om än att jag måste cykla 7 km (till Grinstad) för att köpa snus, men det är bra motion.

Vi önskar övriga en happy pride!

1 kommentar:

Unknown sa...

Trycker på GILLA-knappen :)