På spåret

Ny-indie. Ovanstående seriestrip (klicka på bilden, så blir den större) inspirerade mig att skriva om såväl På Spåret som Melodikrysset. För onekligen har serietecknarna Pelle Forshed och Stefan Thungren satt hammaren på spiken. För fredagkvällarna är vigda åt På spåret. Det är inte bara jag och min fru som följer programmet slaviskt. En snabb titt på Facebook visar att vi inte är ensamma. På spåret har fått en nytändning i och med de nya programledarna. Kända artister, så som Maia Hirasawa, Markus Krungegård, Amanda Jensen, gör excellenta covers. Fredagsmys.

Lördag morgon är det Melodikrysset som gäller. När vi fastnar, är det bara att slänga ut en fråga på Twitter och/eller Facebook. En fråga som ofta genererar i många kommentarer. Anders Eldeman kör dock på i gamla spår. En och annan ”rykande het låt från dennas X platta” förekommer (ofta med hundra ledtrådar, så att de äldre kan svara). När det kommer till Kväsingevalsen, får vi yngre (i det här sammanhanget är vi väl tonåringar?) inga ledtrådar alls. Evert Taube och BAO förekommer i nästan varje kryss. Jag har tyvärr försnillat min Melodikryssetklocka, så nu hoppas jag på en ny.

Nu är OS slut och tevetablån har återgått till det normala. Ikväll bänkar jag mig således framför På spåret.

Relaterat: Friday I'm in love

3 kommentarer:

Erika, Kollektivet Glädjen sa...

Roligt nog diskuterades både På Spåret och P4 av Styrelsen i torsdagens P3 Populär. Styrelsen bestående av Mogge Sseruwagi, Nina Johansson och programledare Hanna Fahl kom efter en stunds snack fram till att det inte är På Spåret och P4 som blivit hippa,(dom insåg att dom började gilla P4as musik) utan att det nog var "indiekidsen" som började bli gamla. Det handlar alltså bara om att svt och sr anpassar sej efter målgruppen :)

Alexandra Einerstam sa...

oh no! Du menar att jag och Åsa har blivit gamla?! Får vi fortfarande ingå i Kollektivet Glädjen då?

Erika sa...

Sjävlklart, jag kollade också på På spåret igår :)