Hej SVT, Tv4, Kanal 5, SF, Yellow Bird med flera!

För ett tag sedan skrev Metro om Sigge Eklunds blogg Movies They Should Make. Eklunds blogg triggade min fantasti. Vilka program, filmer och serier vill jag se i teve och på bioduken?

Bra böcker bör filmatiseras och visst har många böcker filmats, men jag anser att ännu fler filmer och serier ska basera sig på just böcker.

Under 90-talet läste jag Louise Boije af Gennäs Bok Stjärnor utan svindel. Boken har, enligt Wikipedia, sålts i 150 000 exemplar. Jag var övertygad om att boken skulle filmatiseras, men icke.

När jag läste Henrik Berggrens bok Underbara dagar framför oss, twittrade jag ”SVT måste göra en serie om Olof Palme!”. En fågel har dock viskat i mitt öra att det skall göras en trilogi om Olof Palme. Är det måhända Jonas Karlsson som ska spela Palme?

När får vi se en film eller serie som är baserad på Anita Kratz bok Ensamvargen?
Är det inte dags att de politiska bloggarna får komma in i finrummet? Nyhetsbyrån i all ära men tänk om Tokmoderaten och HBT-sossen fick bli programledare för ett politiskt program?

Ja, jag är en politruk och därför vill jag även att SVT ser över sitt program Debatt. Programmet har fått kritik och jag som har erfarenhet av att vara såväl tittare som medverkande delar denna kritik. Debatt har vidare fått allvarlig konkurrens av TV4:s Kvällsöppet. Det är dags att förnya och förbättra Debatt!

Ni som känner mig, ni som läser min blogg, mitt twitterflöde och mina statusuppdateringar på facebook vet att jag älskar den danska serien Borgen. Jag älskade även filmatiseringarna som var baserade på Hanne-Vibeke Holst böcker (Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret). Är det inte dags för en svensk serie som utspelar sig i Riksdagen, Rosenbad och partikanslierna? I serien får vi följa politiker, tjänstemän med flera i maktens korridorer. Jag kan vara med och skriva manus till serien!

Mer hbt!

Vi hbt-personer är svältfödda på böcker, filmer, serier som handlar om ”oss”. L-Word sändes i hela sex säsonger i USA och var en formidabel succé även i många andra länder. 2010 visade brittisk teve serien Lip Service och denna vår kommer säsong två att sändas. Vad har vi i Sverige fått? Selma Lagerlöf (där det enda lesbiska är när Lagerlöf och fröken Elkan håller varandra i handen)?! Nej, det är dags för en svensk tv-kanal att ta upp handsken och satsa på en svensk version av L-Word alternativt Lip Service.

Ett framtida inlägg kommer att handla om vad jag inte vill se på teve.1 kommentar:

Tokmoderaten sa...

Visst skulle vårt program göra succé! Bjuda in spännande gäster och hudflänga dom inför kamerorna... ;-)