Hade Sahlin förlorat hade det varit lika bra att avgå...

... skriver Anders Jonsson i Expressen. Journalisterna i media använder militära termer för att beskriva gårdagens "kupp". Jonsson skriver att Mona Sahlin börjat sin "marsch" mot de nya socialdemokraterna och om en "vinnarteknik". SSU var tvungna att "dra tillbaka" sitt förslag (=retirera).
-
Hade Sahlin avgått om hon hade förlorat "kriget" om skolpolitiken? Nej, är mitt spontana svar, det skulle hon inte ha gjort. Hon hade accepterat nederlaget och fortsatt övertyga motståndarna i partiet att vi måste närma oss folkpartiets skolpolitik för de facto gillar de svenska medborgarna Björklunds skolpolitik och därmed får vi socialdemokrater anpassa oss efter verkligheten.
-
Min fråga är: Är det verkligen så fel att plocka ut de russin som finns i kakan, rata det äckliga i kakan och istället garnera dessa russin med ett tydligt klassperspektiv?

2 kommentarer:

Karin Berg sa...

Kan inte hålla med om att medborgare gillar den nya skolpolitiken. För de gör de inte. Det är bara att själv stick ain näsan i skolan,prata med föräldrar och barn så uååtäcker man ghål i fasaden hos folkpartiets skolpolitik. I viss del så finns det skaer som är bra. Men i många fall(som betyg i låg årskurs, plocka agnar från vetet, ha mer läxor, börja med tuffa prov tidigt mm mm) så är det många som känner sig ovekväma med detta. Däremot ordning i klassen, hårt mot mobbing, utbildade lärare bl a så är det många som tycker det behövs. Även jag. Jag tycket att SSU:s förslag var bra och tycker att det är synd att det inte kom fram mer.

Karin Berg sa...

Och jag igen. Min dator och mitt skrivbord (bokstäverna) äär trasiga så därför felstavat, fel bokstäver och fel ordning..sorry..