Glass i stora lass

Hemmagjord jordgubbsglass

Jag älskar italiensk glass! När jag befinner mig i Rom går jag alltid till Giolitti. I Stockholm har jag fått nöja mig med Montis. Nu är lyckan dock gjord. Min hustru har införskaffat en glassmaskin och inte nog med det - så även min svärmor.

Vi har hitintills hunnit göra tre olika glassar: chokladglass, citronglass och jordgubbsglass. Till midsommar ska jag nog göra punschglass.

Den chokladglass vi gjorde, är en av de godaste jag någonsin ätit. Den kommer från kokboken Marcella's Italian Kitchen (1986) och heter Il Gelato di Cioccolato del Cipriani. Hemligheten är det bruna, smälta, karamelliserade sockret som rörs ner i kakosmeteten. Den "brända" smaken av socker intensifierar både färg och smak.

Il Gelato di Cioccolato del Cipriani

Ingredienser:

4 äggulor
130 gram + 2 tsk strösocker
5 dl standardmjölk
100 gram mörk choklad (minst 70 % enligt receptet, men vi hade en kaka som innehöll några procent mindre kakao och det blev supergott ändå)
40 gram kakao

Tillvägagångssätt:

Vispa ägg och socker poröst och krämigt i en skål.

Koka mjölken i en kastrull. Vispa sakta men stadigt ner mjölken till äggsmeten.

Smält chokladkakan i ett vattenbad. När chokladen är smält häll ner den i ägg- och mjölksmeten. Vispa hela tiden.

Rör ner/vispa ner kakaon.

Häll över smeten i en kastrull. Sätt plattan på medium. Rör med en trä- alternativ silikonspatel så att alla ingredienser smälter samman.

Häll två teskedar socker och två teskedar vatten i en stekpanna och sätt på plattan på högsta värmen. Smält sockret tills det är mörkbrunt och häll därefter snabbt ner det smälta sockret i kastrullen med chokladsmeten.  Vispa!

Häll över smeten i en skål och när smeten svalnat - sätt skålen i kylskåpet i minst 20 minuter. Häll smeten i glassmaskinen och fortsätt enligt tillverkarens instruktioner.

Recept till citronglassen finns här.
Recept till jordgubbsglassen finns här. OBS! Vi gjorde bara halva receptet.

1 kommentar:

Safa Sadat sa...

Hej alla, mitt namn är Felicia Aisha Sadat och jag är här ute för att vittna om de goda gärningarna från BABA NOSA UGO i Karnataka Temple eftersom min lycka är återställd, jag har varit gift i ungefär 23 år nu, det kom till en punkt när min man började agera konstigt och sedan lämnade han mig och våra två barn för en annan kvinna i över 6 månader, jag visste aldrig att han hade en affär med en annan kvinna, den här kvinnan vill ta min lycka och allt jag har arbetat för, jag kände mig som avslutar allt. När jag letade efter en lösning kom jag över flera vittnesmål om Spellcaster på internet.
Vissa vittnade om att han tog tillbaka sin ex-älskare, andra vittnade om att han också kan göra något för att hjälpa ditt företag att växa, också älskar attraktionsolja, löser också alla typer av andliga problem, örtmedicin mot sjukdom som Fybroid, Astma, STD, Njurar sjukdom, diabetes, erektil dysfunktion, vinnande i lotteri. Jag trodde aldrig på spellcaster men jag hade inget alternativ eftersom jag letade efter en lösning överallt, så jag fick e-postmeddelandet från BABA NOSA UGO från Testimonies online och bestämde mig för att prova honom.
Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom, han berättade för mig vad jag behövde göra och jag gjorde precis som han instruerade, jag tvivlade faktiskt när han sa till mig att jag kunde förvänta mig en god nyhet, det var mindre än sju dagar när min man ringde mig efter så lång tid. Han kom tillbaka och bad om ursäkt och bad om förlåtelse, det hela var som en dröm, jag förlät honom och nu är vi ännu lyckligare än någonsin tidigare.
Jag vill säga ett stort tack till BABA NOSA UGO för hans vänliga hjälp, jag förväntade mig aldrig ett så stort andligt arbete och jag kommer inte sluta dela hans testmonies. Om du har något andligt problem och du letar efter en riktig och äkta stavningsredaktör, kontakta BABA NOSA UGO så blir du glad att du gjorde det.

E-post: karnataka.temple@gmail.com

WhatsApp: +33753216802

Viber: +2347066853060

https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka