Sahlinist, javisst!

Mona Sahlin brukar å ena sidan säga att hon inte gick med i partiet utan att hon gick med i Olof Palme. Jag å andra sidan brukar säga att jag inte gick med i partiet utan jag gick med i Mona Sahlin. Jag är en sahlinist och därför är detta blogginlägg en smula sahlinistfärgat.

Jag och min partikamrat Tina tog bussen från Högdalen till Fittja och där på en grusplan hade många anhängare (och journalister) samlats. Där fanns sossedigniteter men också många invandrare (och en och annan bög och flata). Det gjorde mig glad. Mångfald!

Vi kom precis lagom för att höra den underbara ståuppkomikern Zinat Pirzadeh (lyssna på hennes sommarprogram på P1!). Därefter sjöng tre tjejer några riktigt bra låtar och fn att jag glömt namnet på den sista tjejen som sjöng och spelade gitarr - hon hade en fantastisk röst!

Fredrik Reinfeldt tog som bekant båten till Vaxholm och höll sitt sommartal där. Mona Sahlin tog röd linje ut (ok billiga poäng från hennes sida, men jag gillar ändå att hon gjorde den markeringen).

Sahlin höll ett mycket bra tal och applåderna haglade. Hon berättade om sitt sjupunktsprogram, hon pratade mycket om satsningar på förorten och och och hon fick in könsneutralt äktenskap.

Fredrik Reinfeldt pratade visst om den där tusenlappen till låginkomsttagare. Låginkomsttagare som jag alltså. Du, Reinfeldt - du kan ta den där tusenlappen och stoppa upp den någonsin om det är på bekostnad av välfärden. Jag vill inte ha några skattesänkningar om det inkräktar på våra trygghetssystem. Jag jobbar hellre övertid. Jag tar gärna ett extrapass en lördag varje månad för att få den "eftertraktade" tusenlappen.

Jag vill ha gratis bibliotek, en bra a-kassa, ett starkt fack, jag vill ha en bra (och relativt billig) sjukvård, en bra kommunal skola (en skola för alla), jag vill att ungdomar har tillgång till ungdomsgårdar, jag vill invandrare skall ha samma möjlighet som vi "svenskar", för de behövs, de berikar vårt samhälle, jag vill ha Kultur für Alle... Jag vill ha mitt skyddsnät intakt och jag vill att klasskillnaderna i samhället utjämnas.

Jag har vidare gjort en fotofilm (det tar en evinnerlig tid för filmen att ladda upp, så ha tålamod):Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mona Muslim förnekar sig aldrig, sverigehatare som hon är. Om nu en majoritet av det svenska folket är så genomkorkade att dom röstar tillbaka vänstern till makten i nästa val så kommer det att bli dyrt, väldigt dyrt att vara löntagare i Sverige igen. De 15 miljarderna till trashade förorter är bara början i deras idiotiska gratispolitik. Vi lär alla bli främlingar i Sverige i slutändan tyvärr.

Afreakofnature sa...

Kobolt: Fint, då kommer du att få tillfälle att applicera din främlingsfientlighet på nära och kära också.

Svenskars gnällighet förändras inte i takt med de partier/allianser som tillfälligtvis "har makten". Finns det någon löntagare i Sverige idag som "är nöjd". Arbetsmarknadssituationen är tokbra och kom inte och säg att det är alliansens förtjänst.
Nä, det är frukten av en annan regerings långsiktiga politik.

Jag bor i ett fantastiskt vackert och lugnt område - det är allas rättighet i välfärdsstaten Sverige.

Anonym sa...

Men snälla människa. Vad i he. tror du det är som belastar vårat gemensamma trygghetssystem sen årtiden?

Och nu applåderar ni och tindar med naiva ögon när ytterligare 15 miljarder ska kastas i moske..sjön.

Det är så man ramlar baklänges i ren förtvivlan.

Alexandra Einerstam sa...

Vilken främlingsfientlighet jag bevittnar från kobolt och anonym... Sverige är ett underbart land, jag älskar Sverige på grund av dess mångfald. Sverige eller det som vi nu kallar Sverige har alltid haft invandrare. De första "svenskarna" var invandrare. Vem är egentligen svensk i Sverige? Inte är det anonym och kobolt i varje fall.

Anonym sa...

Men vad tusan, har hela världen blivit vänd upp och ned. De 15 miljarder Monafåna vill skänka bort till förorten för att, enligt Monafåna, bekosta äldreomsorg på hemspråket (finns väl c:a 150 språk i Sverige), ytterligare speciallärare till ungar som skiter i skolan och hellre rånar och slåss (ja det är sant!), upprustning av bostäder som de boendes barn själva startar bränder i (rosengård), är ju bara slöseri och röstfiske - det fattar väl alla! Pengarna tas någonstans ifrån - från vår GEMENSAMMA välfärd. Visst kan det vara fint med mångfald, men om vi fortsätter ösa in 100000 invandrare per år blir mångfald snart - katastrof (siffran finns att hämta på www.scb.se). Sverige tar exempelvis emot 2 ggr fler flyktingar från Irak än RESTEN av europa. Visst kan vi klappa oss på bröstet känna oss snälla, men i själva verket är vi idioter. 15 miljarder! Man dånar. Men pengar är bara pengar. Blir en svensk rånad av en invandrare bör han tänka på den fruktansvärda bakgrund invandraren kommer ifrån, och blir en tjej gruppvåldtagen ska hon tänka på att det beror på strukturer - inte på att många arabungdommar HATAR svenskar och allt det vi står för. Jämnställdhet för kvinnor, tex. De ser sånt som svaghet och djävelskap. Förra valet försökte herr persson köpa pensionärerna med löfte om 10 miljarder till tandvård - de genomskådade bluffen. Men invandrare, de går nog att köpa. Fy tusan o tv vale. Monafåna är en fara.

Japhy