" Vi socialdemokrater ska ha Sveriges vassaste jämställdhetspolitik"

Mona Sahlin: Vi socialdemokrater ska ha Sveriges vassaste jämställdhetspolitik. Våra förslag och ideér för att bekämpa de orättivisor som finns mellan kvinnor och män, flickor och pojkar, kommer ni att hitta här på vår nya hemsida. Vi kommer att föra en hård opposition mot den moderatledda regeringens ojämställda politik. Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008. Tidigare år har Sverige alltid legat på första plats. Vi socialdemokrater vill både utveckla och granska våra egna förslag när det gäller jämställdhet. Jag har redan gett vårt jämställdhetsnätverk i riksdagen och Claes Borgström i uppdrag att skriva en jämställdhetsrapport med utgångspunkt från våra rådslag. Denna kommer att vara färdigställd som en jämställdhetsrapport under välfärdsrådslaget i mars 2009. Inför valet 2010 kommer vi att presentera en politik som för Sverige tillbaka som världens mest jämställda land!
-
CLAES BORGSTRÖM: JÄMSTÄLLDHETEN ÄR ALLAS VÅRT ANSVAR
Tidigare inlägg: I borgarnas Sverige minskar jämställdheten

1 kommentar:

Anonym sa...

"Effekterna av två år med regeringen Reinfeldt syns redan. Vi har under den moderatledda regeringen trillat ner till tredjeplatsen på World Economic Forums lista gällande Gender Gap Index 2008. Tidigare år har Sverige alltid legat på första plats. "

Du är medveten om att rapporten bygger på data fram till och med 2006? Det är alltså under den förra socialdemokratiska regeringen som raset skedde?