Nu sitter jag äntligen i min kur med dagens första kopp kaffe. Så många tankar. Hur ska jag kunna skriva ett sammanhängande inlägg när jag är så arg, frustrerad, besviken, orolig och uppgiven. För att citera Per Gessle: Här kommer alla känslorna på en och samma gång.
Igår kväll skrev jag följande på twitter:
En och annan partivän svarade på min tweet:
Jag citerar Håkan. Vi ska bli bättre. Tillsammans kan partiet göra stora saker men vi måste våga tro på det också!
Kan kännas tungt (och detaljgranskat) men jag är fortfarande stolt och jag tror på ett annat samhälle. Kram!
Sluta prata person och börja prata politik. Sluta skriv om Håkan Juholt! Det är politiken som är det viktiga – inte personerna… et cetera, et cetera. Så låter det från många av mina partivänner just nu. Då vill jag först och främst säga att det är jävligt svårt att tala politik, när vi har personer (läs företrädare) som gör det omöjligt för mig att prata om just politik. Ja, jag anser också att politiken är det viktiga, men det går inte, år 2012, att skilja helt på person och politik. Vi kan ha en superbra politik, men om våra företrädare inte kan föra ut den – what’s the point?
Kvinnan, som igår skrev ”jag är fortfarande stolt”, är anställd av partiet. Det är hennes jobb att försvara och försöka förklara. Om hon skrev på twitter: Vad håller Juholt på med?!, ja då får hon nog se sig om efter ett annat jobb. Tjänstemän, rikdagsledamöter, ombudsmän, heltidspolitiker – många är oroliga nu. Många är frustrerade. Dock visar de inte det utåt. Så här beskrev Jonas Bergström det igår:
I riksdagen sitter 112 ledamöter från S som alla önskar de kunde ringa 112 och be dem lösa partiets problem. De tjänar alla 57 000 kronor i månaden och är talespersoner i alla möjliga olika frågor. Ändå är de tysta. Alla verkar rädda för att säga något, för tänk om de säger fel? Alla sitter de och väntar på att Håkan Juholt ska skärpa sig.Bergströms slutkläm är också väl värd att återge: Mitt i Socialdemokratins kris ska vi visa att det finns en rörelse i rörelsen. Vi är den rörelsen.
Att Håkan Juholt är tillbaka efter semestern vet nog alla om vid det här laget. Intervjun i SVT resulterade i många rubriker. Men det var tyvärr bara början på ett nyhetsflöde som eskalerade någon gång under gårkvällen och då orkade jag inte läsa mer, jag orkade inte diskutera mer.
I går morse visste jag inte vad som komma skulle. Det började nämligen med att Juholts medverkan i Fråga doktorn ”diskuterades”. Någon på kommunikationsavdelningen… förlåt, jag menar förstås Avdelningen för Analys och opinion, kläckte väl idén, efter att ha sett avsnittet med Mupparna i serien The West Wing. Det som är bra för Abbey Barlets image, måste vara bra för Håkan Juholts image.
Sedan läste jag Niklas Svenssons ”avslöjande” om Juholts svarta lista. Det ”avslöjandet” retweetades främst av Socialdemokraternas politiska motståndare. Jag avfärdade det direkt.
Ja, jag tillstår Juholt höll ett hyfsat tal på Folk och försvars rikskonferens (även om våra politiska motståndare inte håller med om det), men den efterföljande presskonferensen var katastrofal.
För det första tycker jag att det är obehagligt när någon pratar om sig själv i tredje person, vilket Juholt gjorde. Jag googlade på ”fenomenet” och hittade detta på Yle:
Retorikexperten Mika Hietanen förklarar att detta är något personer ofta gör om de vill höja sig själv över den de talar till.För det andra det felaktiga uttalandet från Juholt (regeringen "drev igenom" en ny försvarspolitik med stöd av SD) som resulterade i att Juholt fick svar på tal av självaste försvarsministern och ytterligare rubriker skapades.
- Allt handlar om det som vi i retoriken kallar för etos, det vill säga det intryck vi ger av oss som människor och talande personer. Vill man förmedla ett ultrahögt etos eller vill man ge en bild av att man är nära den man talar till?
För det tredje den efterföljande ”skademinimeringen” från Juholts sida. Och här måste jag säga att jag saknar ord:
Självklart vet jag att SD inte satt i riksdagen under förra mandatperioden. Det är dåligt att försvarsministern antyder något annat. Det är låg nivå, sade Juholt till TT och vidare Jag uttryckte mig medvetet drastiskt för att belysa minoritetsregeringens problem.
Dygnet har ju bara 24 timmar. Nu kunde det väl inte bli värre? Ingenting kunde väl toppa fadäsen på presskonferensen? Men strax innan fem på eftermiddagen skriver Mats Knutson att Juholt tänker möblera om i toppen. Sven-Eric Söder petas och in kommer (trumvirvel) Urban Ahlin.
URBAN AHLIN?!
Till de gräsrötter som anser att politiken är viktigare än person(en/erna) har jag en fråga: Vad tycker ni om den utnämningen?
Ahlin är kanske en bra politiker (är han det?). Det må så vara, men han är också en sexistisk mansgris. Ja, jag vet… hårda ord från min sida och nu kanske någon rycker ut till Ahlins försvar och säger ”men han har inte blivit fälld för sextrakasserier”. Nej, för det gjordes ingen polisanmälan. Partiet sopade hans sextrakasserier under mattan.
Som grädde på moset publicerade Nyheter 24 i går kväll nyheten Har Håkan gjort ännu en Juholtare? Det var då jag skrev tweeten ovan. Det var då jag inte orkade läsa mer. Det var då jag stängde av datorn.
För en timme sedan ringde en partikamrat och berättade att Ibrahim Baylan ska bli näringspolitisk talesperson.
Juholt, jag tyar inte längre. Mitt tålamod är slut. Det räcker nu.
På samma tema: Johan Westerholm x 2, Martin Moberg, Göran Johansson, Kent Persson, Tokmoderaten, Kent Filppu
[Uppdaterat]
S-kvinnor säger ifrån
10 kommentarer:
Inte ett enda ord om politik där märker jag.
Kommentaren ovan illusterar precis vad det handlar om. Även det du Alexandra beskriver är OCKSÅ politik. Det går inte att bedriva politik i ett hönshus. Kommenatren är som tagen ur en känd S-portal.
Urban Ahlin har ett rykte av management by fear, och denledarskapsstilen har vi passerat för länge sedan. tyvärr der det ur som om det socialdemokratiska partiet också har passerat bäst före datum.
Så fort någon ny person inom (s) får ett uppdrag så blir han/hon knivhuggen av sina egna. Man undrar om det finns någon person kvar inom (s) som inte har någon/några grupper emot sig. När ska inbördeskriget sluta?
Den Svenska Utrikes-Försvars-och Säkerhetspolitiken har varit tyst sedan 2006 Den svenska Utrikes- Försvars-och Säkerhetspolitiken man tar beslut om nu är tillsammans med SD.
Att SD är ett stödparti till Alliansen är ju ingen hemlighet. Att Håkan Juholt var” före var i sitt säkerhetspolitiska tal” har som alltid varit en konfrontationspolitik mellan Alliansen och oppositionens partier. Fel vore det annars.
Vad har inte Alliansens partier kommit med sina vedervärdiga konspirationsteorier sedan 2006? Den svenska regeringen vill inte göra en bred överenskommelse utan nu gått med det främlingsfientliga SD i Sveriges Riksdag, i den mest viktiga Utrikes-Försvars-och Säkerhetspolitik som Europa, Skandinavien och Sverige står inför. Detta borde tala för sig själv. Att Alliansen och deras nickande borgerliga journalister gjort ännu en gång en tupp av en dunfjäder är upp till dem.
Försvarsminister Sten Tolgfors och den Svenske Vice Statsministern och dito Folkpartiets Ordförande Jan Björklund gick igår den 16 januari 2012 till hård attack mot Håkan Juholt. Det är väl inte så underligt. Det hade varit något fel annars. Det var under S-ledarens pressträff i Sälen i går den 16 januari 2012 som Sten Tolgfors och Jan Björklund gick till attack tillsammans med sina Alliansjournalister mot den Socialdemokratiska Partordföranden Håkan Juholt.
Talet som den socialdemokratiska Partiordförande Håkan Juholts höll i Sälen den 16 januari 2012 var en av de viktigaste tal som någon Socialdemokratisk Partiordförande sagt sedan Olof Palmes tal i FN den 21 augusti 1968.
Här nedan kan NI ALLA som har smutskastat den Socialdemokratiska Partiets Ordförande Håkan, er egen Ordförande och det socialdemokratiska partiet, begrunda detta mycket viktiga tal och säkerhetspolitiska motioner och beslut, detta som skiljer agnarna från vetet. Ni alla valda och icke valda socialdemokrater kan nu läsa hans tal och ni alla som har ”hängt ut Håkan Juholt” ni alla skall skämmas ordentligt. Nu är det dags att skärpa sig ordentligt. NU är det dags att gå vidare.
Ref.
http://s-info.se/news.asp?news_id=3351
http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=10&doktyp=utskottsdokument&dok_id=GXA12350BA
http://newsmill.se/print/40505
http://beta.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Personalforsorjning-och-varnpl_GZ02F%C3%B6231/?text=true
Den socialdemokratiska ideologiska plattform är kravet på ett starkt samhälle som skydd mot människornas sysselsättning. Det är den ideologiska grunden för arbetsmarknadspolitik, näringspolitik, lokaliseringspolitik, konjunkturpolitik och fördelningspolitik.
Allt detta kan sammanfattas med denna jämlikhetspolitik.
Idag 2012 vet vi svaret. Idag står de fyra stockholmstidningarna och AB upp för Alliansens orättvisor, jobbskatteavdrag och marginalskattesänkningar, som har effektueras av ett bestialiskt folkmord på Svensk Skola-Vård-och Omsorg.
Dessa sociala orättvisor som det svenska folket ser idag beror på Alliansens skeva ojämlikhetspolitik som är förödande för svensk arbetsmarknads och näringspolitik och dess exportnäring.
Detta effektueras av den svenska regeringen att stora olikheter mellan politik och människor är nödvändiga för de som står för den konservativa och nyliberalistiska ideologin. För de borgerliga har deras ojämnlikhet plötsligt blivit en fras som de pryder sina förslag med. Titta på vad som sker i Svensk Skola-Vård-och Omsorg med dessa hutlösa multinationella Riskkapitalbolag och deras bemanningsföretag.
Nu har den svenska regeringen tillfört ännu en ojämlikhetsfras. Myndighetsövning har nu den svenska regeringen överfört till multinationella Riskkapitalbolag och dess bemanningsföretag i Sverige. Detta har pågått i sex år. Privatiseringen pågår för fullt och på olika internetsajter kan de rika besuttna fylla på sina miljoner med ytterligare miljoner om de investerar i Svensk borgerlig Skola-Vård-och Omsorg.
Det är för att bekämpa dessa sociala orättvisor som den socialdemokratiska kongressen nu måste lyfta fram jämlikhetskravet inför valet 2014. Denna politik skall innebära en fortgående omdaning av samhället. Jämlikhetskravet är inte någon omdaning som nu plötsligt tar fart när det socialdemokratiska partiet 2011 lade fram sin första budget.
Jämlikhetskravet kan skildras på många sätt bland annat är den en förutsättning för en reformpolitik och en expansiv samhällsnyttig bostadsbyggandets expansion vilket är en grund för den sociala bostadspolitiken.
För socialdemokraterna står kravet på valfrihet i direkt samband med strävan till jämlikhet. Valfriheten får inte gälla de rika besuttna. Valfriheten gäller alla och envar. Därför är det dags att det socialdemokratiska partiet, dess ordförande och väljare tar fajten mot borgerlighetens ojämnlikheter.
Hej! Jag heter Joanna och är 23 år och när jag blev 14 år så fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.
Så kolla gärna in min blogg:)
Ps. Du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)
Ps. Tänkte bara tipsa om att jag Kör jag en stor veckans blogg tävling där du kan bli länkad inför mina 300-600 unika läsare/dagen så passa på att anmäl dej:)
Ännu en Juholtare...
I mitt stilla sinne så trodde jag att det skulle komma en värdig ledare efter misslyckandet Mona. Istället plockar vi under smussel och hemlighetsmakeri fram Håkan Juholt ur hatten. Jag skäms när tom vänsterpartiet har en öppnare och mer medlemsdemokratisk process än vi själva. Kliv fram tjejer och ta plats, det gamla gardets tid är sedan länge förbi. Det är inte ett självändamål att ha druckit kaffe med Olof Palme.
Vi kanske kunde ta loven av Håkans tillkortakommande med att på twitter skriva "Dagens Håkan" , dvs överdrivna saker som ger igenkänning och som varenda människa kan skratta åt?
Du kanske skulle ta en timeout på bloggande och twitter en vecka eller något. Få lite perspektiv på livet, andas och sedan ställa dig frågan. Var är mina proportioner?
Och sen. Kanske du ska prova att skriva något politiskt, istället för att skriva om att dina jobbarkompisar(och det har väl alla andra märkt, de tycker om att reta dig) undrar om sossarna.
Vad är Ylva Johansson, som arbetsmarknadsansvarig?
I vanliga fall brukar jag diskutera i kommentatorsfältet. Denna gång låter jag blogginlägget föra min talan.
Skicka en kommentar